Dubrovnik postao većinski vlasnik UTD Raguse

Gradonačelnik Mato Franković ovog je tjedna, uz ministra Gorana Marića, u Ministarstvu državne imovine u Zagrebu potpisao ugovor o prodaji i prijenosu dionica trgovačkog društva UTD Ragusa.

Grad je prošlog tjedna na javnoj dražbi otkupio paket dionica UTD Raguse čime je postao većinski vlasnik kompanije koja gospodari dvjema, vrlo vrijednim, dubrovačkim lokacijama - kavana Dubravka i restoran Mimoza na Pilama. Grad je na ovaj način zaštitio interese svojih građana osiguravši si 53 posto vlasničkog udjela po početnoj cijeni od 16,978.694,37 kuna. Grad je prethodno imao udio od 26,6 posto vlasništva.

"Zadovoljstvo mi je što je Grad Dubrovnik imao mogućnost kupnje ovih iznimno vrijednih udjela i ja bih rekao da se konačno UTD Ragusa vraća doma. Činjenica je da smo sada došli u poziciju gospodariti strateškom imovinom na samom ulazu u Grad, na Vratima od Pila, kroz koja dnevno prođe par tisuća ljudi i zbog toga je iznimno važno kontrolirati i promišljati taj prostor. Imat ćemo puno obveza, ali tome se veselimo. Zahvaljujem se Ministarstvu državne imovine i CERP-u na dobroj suradnji s Gradom Dubrovnikom. Ovo je još jedan projekt koje smo uspješno riješili, nakon ljetnikovca Bunić Kaboga i Vile Čingrije. Radi se o vrijednoj dubrovačkoj imovini, a vjerujem kako je još puno toga ispred nas", izjavio je gradonačelnik Franković nakon potpisivanja ugovora.

"Na tragu naše politike je da se Centar za rekonstruiranje i prodaju rješava udjela koji nisu od posebnog interesa, ali ovaj udio je od posebnog interesa za Grad Dubrovnik i zato sam iznimno sretan što ga je Grad dobio na dražbi. Znam da to za budućnost Grada Dubrovnika puno znači i želio bih da nikada to nikome ne prepustite", poručio je ministar Marić. (gradonačelnik.hr/L.U.)