Dubrovnik: Prezentacija nove mobilne usluge CRONECT

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sudjelovao je na prezentaciji nove profesionalne mobilne usluge CRONECT koja se održala u utorak u Gradskoj vijećnici.
 

Cronect je radijska mreža s ciljem pružanja neograničene nacionalne komunikacije profesionalnim službama u Hrvatskoj koja osigurava glasovnu, tekstualnu i podatkovnu komunikaciju uz 98 posto pokrivenosti teritorija.

Tijekom prezentacije gradonačelnik Andro Vlahušić istaknuo je kako je ovaj projekt, odnosno sustav logičan nastavak razvoja projekta Smart City Dubrovnik.

"Da bi se jedan ovakav sustav implementirao u svakodnevni život određenog grada potrebno je stvoriti preduvjete, a mi te preduvjete već imamo. Ono što je potrebno je da Odašiljači i veze pripreme kompletan projekt kojim će se točno definirati što je sve potrebno da se postigne kompletna pokrivenost Grada Dubrovnika uključujući gradske, županijske i državne službe, ali i udruge kao što je Hrvatska gorska služba spašavanja", istaknuo je gradonačelnik Vlahušić dodajući kako će Grad Dubrovnik onim udrugama, koje su proračunski korisnici osigurati sredstva za nabavku ovih uređaja i sustava, putem proračuna Grada Dubrovnika.

"Ideja o razvijanju ovakvog projekta na području Dubrovnika nije se pojavila jučer. Dubrovnik i Odašiljači i veze imaju dugu povijest i suradnju koja je najvidljivija bila za vrijeme trajanja Domovinskog rata i okupacije Dubrovnika kada je putem repetitora na Srđu bila jedina mogućnost  da se Hrvatskoj i svijetu pokaže što se to događa u Dubrovniku. Dubrovnik je ove godine ne samo šampion u turizmu mi smo šampioni u gotovo svemu, a ono čemu težimo je da Dubrovnik bude pametan i siguran  grad", zaključio je gradonačelnik Vlahušić.

Partner u projektu implementacije nove profesionalne mobilne usluge CRONECT bit će Dubrovačka razvojna agencija. (Grad Dubrovnik)