Dubrovnik: Vrtići će od 1. travnja raditi poslijepodne i subotom

fo: Shutterstock

 

Dječji vrtići Dubrovnik od 1.travnja 2019. uvode poslijepodnevnu smjenu i rad subotom u svojim vrtićima. Grad Dubrovnik je, naime, u partnerstvu sa Dječjim vrtićem Dubrovnik povukao preko 14 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda za projekt 'Grad ZA djecu', odnosno za unaprjeđenje rada dječjih vrtića.

Usluga poslijepodnevnog rada uvest će se tako u vrtićima Ciciban, Gruž, Izviđač, Kono, Palčica, Pile, Radost, Lapadski Dvori, Škatulica i Pčelica. Rad subotom provodit će se u vrtićima Ciciban, Izviđač, Palčica i Pčelica, dok će vrtić na Lopudu pružati uslugu i tijekom ljeta. Ukupno, novim uslugama bit će obuhvaćeno 193 djece, a bit će zaposleno i 16 novih odgojitelja, 15 asistenata, 8 tehničkog osoblja, 1 logoped, 1 psiholog, 1 edukacijski rehabilitator.

Projekt „Grad ZA djecu - poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika“, podsjetimo, izrađen je na temelju prethodno provedenog anketnog ispitivanja s ciljem definiranja potreba roditelja za promjenom radnog vremena Dječjih vrtića Dubrovnik čiji su rezultati između ostalog pokazali opravdanost usklađivanja radnog vremena dječjih vrtića sa stvarnim potrebama roditelja. 

Iz Grada javljaju kako će se u narednom razdoblju u vrtićima organizirati sastanci za roditelje koji imaju stalnu ili povremenu potrebu za navedenim uslugama.

Ukupna vrijednost projekta je 14.080.986,10 kuna, a u cilju unaprjeđenja usluga financirat će se brojne edukacije usmjerene ka jačanju stručnih kompetencija za kojim je stručna služba vrtića iskazala interes, implementirat će se dva nova posebna programa – program Montessori i sportski program, te će se urediti igralište, senzorne sobe i uvesti video nadzor u vrtićima.

'Grad Dubrovnik i DV Dubrovnik ovim projektom unaprijedit će ukupnu uslugu poboljšanim i kvalitetnijim programima predškolskog odgoja. Osiguravanje usluga za 186 djece rane i predškolske dobi svakako će doprinijeti ravnoteži poslovnog i obiteljskog života putem pružanja usluge poslijepodnevnog rada te pružanje usluge rada subotom za 193 djece', poručuju iz Grada. (gradonačelnik.hr/M.P.D.)