Novi proizodni pogon otvorit će 30 novih radnih mjesta

Ducati gradi novo postrojenje u Ludbregu

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u sklopu jučerašnjeg posjeta Varaždinskoj županiji prisustvovao je i svečanom otvaranju radova na izgradnji novog postrojenja ludbreške tvrtke Ducati komponenti. Uz prvog potpredsjednika Vlade događaju su nazočili ministri Darko Horvat i Tomislav Tolušić, župan Predrag Štromar, gradonačelnik Dubravko Bilić i brojni drugi.
– Svaka inicijativa koja otvara nova radna mjesta veseli. U ovoj situaciji gdje se nalazi hrvatsko gospodarstvo, gdje smo u protekle četiri godine izgubili preko 100 tisuća radnih mjesta, gdje je toliko ljudi iselilo iz Hrvatske jer nemaju gdje raditi, ovakva jedna investicija doista veseli. – kazao je T. Karamarko.

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat također je pohvalio investiciju kao i brzo ishođenje građevinske dozvole.
-Sjever Hrvatske privlači investicije, investicije dolaze, investitori imaju određene bonitete. Ovo je jedan od pozitivnih primjera kompletne sjeverozapadne Hrvatske. Danas podnesen zahtjev za građevinsku dozvolu, danas izdana građevinska dozvola.- rekao je ministar Horvat.

Generalni menadžer tvrtke u Ludbregu Dražen Crnković pojasnio je kako će se graditi novi proizvodni pogon površine 4000 četvornih metara, a u narednih godinu dana trebalo bi se otvoriti tridesetak novih radnih mjesta. Novozaposleni radnici radit će na proizvodnji niskonaponskih kondenzatora i pametnih brojila. Istaknuo je kako su najvažniji proizvodi tvrtke u Ludbregu dijelovi za sve vrste dvokotača na svijetu, zatim dijelovi vanbrodskih motora, a radi se i na proizvodima ‘zelene energije’. Tvrtka trenutno zapošljava 114 djelatnika.

Kada se govori o ‘zelenoj’ proizvodnji Ducati ima proizvode u četiri grupe – mali elektromoped ‘Free Duck’, akumulatore za električna vozila, e-kotač ‘Copenhagen Wheel’ i male vjetrogeneratore.

Inače, Ducati Komponenti dio su talijanske grupacije Ducati energia, a jedan su od vodećih europskih tvrtki u proizvodnji električnih bicikala.

Samo prošle godine Hrvatska pošta je temeljem javnog natječaja naručila 180 električnih bicikala, vrijednosti 2,9 milijuna kuna. (Grad LUdbreg)