Društvena odgovornost

Ducati komponenti financira put ludbreških robotičara na svjetsko prvenstvo

Robotičari Srednje škole Ludbreg natjecat će se na svjetskom natjecanju u robotici koje krajem lipnja započinje u njemačkom Leipzigu. Obzirom da je riječ o svjetskom natjecanju troškovi samog puta, ali i cijela organizacija nisu mali. Glavni sponzor odlaska ludbreških srednjoškolaca na značajno natjecanje bit će tvrtka Ducati komponenti d.o.o. Tim povodom sklopljen je i ugovor između Srednje škole Ludbreg i spomenute tvrtke kojeg su potpisali ravnatelj Josip Zdelar i Dražen Crnković, generalni menadžer tvrtke Ducati komponenti d.o.o. 

– Zahvaljujem tvrtki Ducati komponenti koja je prepoznala vrijednost postignutih rezultata naših učenika i omogućila im sudjelovanje na svjetskom prvenstvu. Riječ je o mladim inovatorima koji su se opredijelili za nove tehnologije. Nije im bio problem dolaziti na radionice poslije nastave ili subotom, a sav njihov rad nagrađen je odlaskom na svjetsko prvenstvo. – rekao je ravnatelj Josip Zdelar.

Učenici su odlazak na svjetsko natjecanje osigurali kroz sva kola lige. Prvo kolo lige u sezoni 2015./2016. održano je početkom prosinca u Zagrebu, a sudjelovalo je 55 ekipa u 8 kategorija. U drugom kolu koje je održano baš u samom Centru svijeta, u ludbreškoj sportskoj dvorani sudjelovale su 62 ekipe u 10 kategorija. Ludbreški učenici trenutno su u Primoštenu na pripremama reprezentacije koja odlazi na Svjetsko prvenstvo u Leipzig.

 –Kao tvrtka želimo pomagati lokalnu zajednicu i biti društveno odgovorni, a ludbreški srednjoškolci već samim uspjehom postignutim na državnom natjecanju zaslužili su da ih se dostojno prati u daljnjim izazovima. Odlazak na svjetsko prvenstvo nije mala stvar i vjerujem da je ova ekipa mladih ljudi temelj inovativnog i konkurentnog gospodarstva u budućnosti. – rekao je Dražen Crnković, generalni menadžer tvrtke Ducati komponenti d.o.o.

Najvažniji proizvodi tvrtke Ducati u Ludbregu su dijelovi za sve vrste dvokotača na svijetu kao i dijelovi vanbrodskih motora. Inače, Ducati komponenti dio je talijanske grupacije Ducati energia, a među vodećim je europskim tvrtkama u proizvodnji električnih bicikala. Samo prošle godine Hrvatska pošta  naručila je 180 električnih bicikala  na temelju javnog natječaja u vrijednosti od 2,9 milijuna kuna. (Grad Ludbreg)