'Smart city' ima čak 1000 puta brži internet nego u ostatku zemlje

Duga Resa ima najbrži bežični internet u Europi!

Izvor: Grad Duga Resa

Duga Resa je postala "Smart City" s najbržim bežičnim internetom u Europi. Sa brzinom do jednog gigabita u sekundi Duga Resa tako ima čak tisuću puta brži internet nego u ostatku Hrvatske, javlja RTL televizija. Gradska uprava time želi privući poduzetnike, prvenstveno nove mlade tvrtke, no u rekordno brzom skidanju sadržaja s interneta moći će uživati i građani koji će tako film najzahtjevnije rezolucije moći skinuti za svega par sekundi.
'Dizajnerske firme razvojne firme - njima definitivno je ovo autoput znanja. Već sad imamo najavu jedne firme iz Zagreba koja se ovdje hoće prebaciti tu će se novi ljudi zaposliti', rekao je Tomislav Boljar, zamjenik gradonačelnika Duge Rese. Pamučna industrija čiji prostorima zjape prazni spremna je ustupiti 40 tisuća kvadrata mladim start up tvrtkama uz brzi internet.
Predstavnci tvrtke koja je omogućila ovako brzi interenet kažu da to je Duga Resa samo početak."Na svakoj točki u Hrvatskoj sada je moguće izvršiti konkeciju za superiornim brzinama. Uključujući otoke i druge najzahtjevnije točke. To vam je kao prelazak iz kamenog u brončano doba", Vedran Banaj iz Future Vision.

(izvor RTL televizija)

Duga Resa