Dugo Selo: 280 tisuća kuna za učeničke i studentske stipendije

Grad Dugo Selo objavio je natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendije za ovu školsku, odnosno akademsku godinu. Gradske stipendije se dijele već 20 godina, a ove godine se iz proračuna izdvojilo 280 tisuća kuna.

Grad će dodijeliti ukupno 20 stipendija – deset za učenike i deset za studente. Od deset učeničkih stipendija, pet je namjenjeno onima koji se školuju za deficitarna zanimanja. Ove godine deficitarna zanimanja uključuju školovanje za krovopokrivača, kuhara, medicinsku sestru/medicinskog tehničara, soboslikara, tesara i zidara. Što se studentskih stipendija tiče, također će pet stipendija biti dodijeljeno onima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja (dipl. informatičar, dipl. ing. elektrotehnike, doktor medicine, glazbeni pedagog, logoped, profesor matematike).

Učenici i studenti će stipendiju primati deset mjeseci – učenici će mjesečno dobivati 550 kuna, dok će studenti dobivati 750 kuna.

Svi zainteresirani se na natječaj mogu prijaviti još tjedan dana, do 30. listopada, a pisane zamolbe za dodjelu stipendija, uz dokumentaciju, mogu dostaviti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Dugog Sela. (gradonačelnik.hr/J.L.)