Dugo Selo kompletnu javnu rasvjetu mijenja LED lampama - ušteda 67 posto!

Ugovor o obnovi javne rasvjete potpisan je u ponedjeljak između Grada Dugog Sela i tvrtke Omega Software d.o.o., koja je odabrana kao najpovoljniji ponuditelj putem javne nabave. Potpise na ugovor vrijedan 7,2 milijuna kuna stavili su gradonačelnik Nenad Panian te direktor ove ICT tvrtke Goran Mihalić, donosi Dugoselska kronika.

Projekt obnove rasvjete u Dugom Selu napokon je dočekao svjetlo dana, potpisujemo ugovor s našim partnerima iz Omega Software i gradu dajemo nešto novo, uštedu energije, put u Europu i „svjetliju budućnost“. U idućih mjesec dana postavit će se sve lampe, LED rasvjetom zamijenit ćemo one koje ne zadovoljavaju standarde. Ušteda i kvalitetnija rasvjeta poboljšat će životne uvjete građanima“, kazao je gradonačelnik Panian.

Što konkretno obuhvaća ovaj projekt pojasnio je direktor prodaje tvrtke Nikola Barun: „“Obuhvaćena je zamjena svih rasvjetnih tijela u Dugom Selu, 2 402 komada, s novom LED rasvjetom hrvatske proizvodnje sukladno energetskom pregledu koji je napravio Grad. Zamjena će donijeti uštede 67 posto. Uz više svjetlosti i energetsku učinkovitost, projekt uključuje i pripreme za strategiju razvoja Pametnog grada Dugog Sela. U 1. fazi bit će implementiran besplatan Internet za građane u centru grada. Popratni benefiti su 10-godišnje održavanje svih rasvjetnih tijela i jamstvo na njih. Implementacija rasvjete kreće već sutra, a rok za završetak je 30 dana, ovisno o vremenskim uvjetima.“ Kako je rečeno, na nova rasvjetna tijela mogu se nadograđivati raznim senzorima poput onih za pametni parking, za mjerenje kvalitete zraka, tlaka, temperature kao i softverski sustav za prijave građana vezane za komunalnu problematiku. (izvor:Dugoselska kronika)