Dugo Selo: Povećan broj gradskih stipendija

Jučer je u Gradskoj vijećnici Grada Dugog Sela održano svečano potpisivanje ugovora novih gradskih stipendista. Naime, ugovore je potpisalo 24 stipendista, četvero više nego što je bilo predviđeno natječajem.

Tako se, uz sam broj stipendija, povećalo i izdvajanje iz gradskog proračuna, i to s 280 tisuća kuna na 295 tisuća kuna.

„Mlade ćemo zadržati u državi ako ćemo im osiguravati uvjete, a jedan od tih uvjeta su i ove stipendije. Osiguravši dodatne stipendije, među kojima i onih deficitarnih zanimanja, odašiljemo poruku da cijenimo trud, zalaganje i znanje. Kurikularnom reformom rješit ćemo i problem deficitarnih zanimanja“, poručio je gradonačelnik Panian.

„Iako je prvotno odluka o broju i visini stipendija propisivala dodjelu novih 20 stipendija (10 učeničkih i 10 studentskih), odlukom gradonačelnika, a temeljem odustajanja četvero dosadašnjih stipendista (dvoje učenika i dvoje studenata, koji su ostvarili stipendije po drugoj osnovi) - broj stipendista u ovoj školskoj godini 2018./2019. je povećan na 24. Među njima po šest stipendija, podjednako u obje kategorije, ostvaruju učenici, odnosno studenti deficitarnih zanimanja“, pojasnili su iz Grada na svojoj službenoj web stranici.

Učenici i studenti će stipendiju primati deset mjeseci – učenici će mjesečno dobivati 550 kuna, dok će studenti dobivati 750 kuna.

Na ovogodišnji natječaj prijavilo se 40 kandidata, od čega je 21 kandidat za učeničku stipendiju te 19 za studentsku, a jučerašnjim potpisivanjem ugovora Grad Dugo Selo ima 48 stipendista – 24 učenika i 24 studenta. (gradonačelnik.hr/J.L.)