Dugo Selo: Savjet mladih u siječnju organizira instrukcije za osnovnoškolce

Projekt „Mladi za mlade“ kojim bi se tijekom predstojećih zimskih praznika omogućile instrukcije za školarce bit će uključen u program rada Savjeta mladih Grada Dugog Sela za 2019. godinu, odlučeno je to na njihovoj redovnoj 7. sjednici održanoj 7. prosinca.

Kako je pojasnila Maja Mlinarek, predsjednica Savjeta mladih, radi se o projektu kojim će biti obuhvaćeni osnovnoškolci kojima je potrebna pomoć u učenju matematike, kemije, fizike te engleskog i njemačkog jezika tijekom siječnja.

Instrukcije će biti organizirane za grupe do 4 osobe, po cijeni od svega 10 kuna po satu za osobu. Instrukcije će držati studenti za koje će dugoselski Savjet mladih raspisati javni poziv, rečeno je na sjednici. U nastavku sjednice članovi su upoznati s rezultatima projekta „Informiranje učenika na području Dugog Sela o radu Savjeta mladih“ u sklopu kojeg su postavljene kutije u koje su učenici dviju dugoselskih osnovnih škola i SŠ Dugo Selo mogli ubaciti listiće sa svojim željama, prijedlozima i potrebama za određenim aktivnostima i sadržajima. Utvrđeno je tako da velik broj učenika želi realizaciju skate parka, popravak rukometnog igrališta, instaliranje javnih pipa kraj igrališta, pokretanje češćih kino projekcija, kao i kazališnih predstava za djacu i mlade.

„Gradski proračun omogućio je u ovogodišnjem proračunu 20 tisuća kuna za idejni projekt skate parka, a plan je da do polovice sljedeće godine nastojimo realizirati izgradnju“, istaknula je zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić, koja je prisutstvovala sjednici, zajedno s pročelnikom za poslove Gradskog vijeća i gradonačelnikka Mladenom Šestanom. Također je istaknula da postoji intencija da se uredi igralište kod POU, a ugradnju javnih pipa potrebno je rješavati u suradnji s ravnataljima, ukoliko je to moguće, dok je organizacija češćih kino projekcija za sada kompleksno pitanje. (Grad Dugo Selo)