Električni bicikli uskoro i u Svetoj Nedelji!

Grad Sveta Nedelja uskoro će dobiti petnaest električnih bicikala. Naime, Grad je u lipnju ove godine uputio prijavu na Javni poziv za neposredno sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila kojeg je objavio Fond za zaštitu okoliša te im je prijava odobrena u srpnju.

Tako će Sveta Nedelja svojim građanima osigurati korištenje električnih bicikala koji će biti postavljeni na najferkventnijim lokacijama odnosno punktovima na području grada. Bit će dostupni svim zainteresiranim korisnicima, dva bicikla namijenjena su i komunalnom redarstvu Grada Svete Nedelje, a iz Grada su poručili kako će se bicikli nabaviti čim se finaliziraju dogovori oko lokacije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 156 tisuća kuna, a bespovratna sredstva Fonda iznose 62 tisuće kuna. Odnosno, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financijski sudjeluje u iznosu od 4.160 kuna za svaki pojedinačni bicikl, dok preostali iznos osigurava Grad Sveta Nedelja iz vlastitih sredstava.

„Vjerujemo kako će se povećanim korištenjem električnih bicikala pridonijeti ekološki održivom razvoju grada, a sve u svrhu povećanja kvalitete života naših građana“, poručili su iz Grada. (gradonačelnik.hr/J.L.)