Galerija C8 u Puli odsad pristupačna i za osobe s teškoćama u kretanju

Arheološki muzej Istre održo je prezentaciju kako bi se zainteresirane korisnike obavijestilo o mogućnosti pristupa galeriji novo-postavljenom platformom. U ime Grada Pule prezentaciji je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci. Ravnatelj Arheološkog muzeja Istre, Darko  Komšo, s ponosom je predstavio mogućnost pristupa galeriji s novo – postavljenom platformom.

Zamjenica gradonačelnika naglasila je kako joj je izuzetno drago da se ustanove u gradu sve više okreću osobama s teškoćama u kretanju.

Grad Pula u potpunosti je prilagodio pristup osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću svim ustanovama u kulturi kojih je osnivač (Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula, Gradska knjižnica i čitaonica Pula te Pula film festival).
Pristupačnost ustanova građanima Pule u svakom smislu prioritet je Grada.“ naglasila je Belci.

Arheološki muzej Istre iz Pule aktivan je partner u Europskom projektu financiranom sredstvima Europskog strukturnog i investicijskog fonda Interreg CENTRAL EUROPE, pod nazivom “COME-IN!”. Svrha COME-IN! projekta je otvaranje muzejskih i galerijskih izložbi svim osobama pa tako i osobama s poteškoćama u kretanju. (Grad Pula)