Gospić: 5,1 milijuna kuna za energetsku obnovu osnovne škole

U srijedu je, u Uredu gradonačelnika, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Energetska obnova zgrade Osnovna škola Dr. Franje Tuđmana.

Cilj ovog projekta je smanjiti negativne učinke na okoliš kroz provedbu 4 mjere energetske učinkovitosti na zgradi OŠ Dr. Franje Tuđmana, u svrhu ostvarenja doprinosa smanjenju potrošnje energije u zgradama javnog sektora. Mjere energetske učinkovitosti koje će se provesti na ovoj zgradi su: povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru i strop prema tavanu, zamjena kotla na biomasu i zamjena rasvjetnih tijela. Provedba navedenih mjera energetske učinkovitosti će dovesti do projektirane uštede toplinske energije za grijanje od 57,23%.

Ovaj projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije i  provodi se sukladno Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Ukupna vrijednost projekta je 5,1 milijuna kuna, a od toga je 2,1 milijuna kuna sufinancirano sredstvima Europske unije. Ostatak od 3 milijuna kuna će se sufinancirati iz proračuna Grada Gospića. (Grad Gospić)