Gospić: Kreće provedba još jednog EU projekta vrijednog skoro 3,6 milijuna kuna

Gradonačelnik Gospića, Karlo Starčević, jučer je potpisao ugovor o izvođenju radova s predstavnikom tvrtki VDM Promet i Forma nova zadruga, Domagojem Mandićem, vrijedan 2.945.702,36 kuna. Radi se o projektu rekonstrukcije šumske ceste Vaganac – Kruščica, a radovi će započeti u travnju ove godine.

Osim poboljšanja infrastrukture šumoposjednicima, na ovaj način se otvara dodatna mogućnost turističke valorizacije jezera Kruščica.

Iz gradske uprave najavljuju nastavak pripreme novih projekata kojima se žele poboljšati uvjeti za razvoj turizma. U skladu sa strategijom razvoja turizma, nedavno je Grad donio odluku i o visini komunalne naknade za izgradnju turističkih kapaciteta gdje je za ovo područje uvedena minimalna naknada od 1 kn po m3 čime se dodatno potiče razvoj sve popularnijeg ruralnog turizma.

Posebno je važno naglasiti da se ova investicija u potpunosti financira sredstvima EU fondova u kojima Gospić bilježi odlične rezultate.

Podsjetimo, prošlog je tjedna potpisan najveći komunalni projekt u vrijednosti od 230 milijuna kuna, projekt aglomeracije, također financiran sredstvima EU. (Grad Gospić)