Gospić: Osigurano gotovo 480 tisuća kuna za pomoć pri zapošljavanju marginaliziranih skupina društva

fo: Pixabay

Gradu Gospiću odobrena su bespovratna sredstava u iznosu od 478.758,40 kuna iz Europskog socijalnog fonda u 100 % iznosu u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ na poziv „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“.

Cilj projekta je kroz jačanje stručnih znanja i vještina povećati mogućnost za zapošljavanje 30 nezaposlenih osoba pripadnika marginaliziranih skupina s područja Gospića koji će kroz provođenje odabranih verificiranih programa za obrazovanje odraslih unaprijediti svoja znanja i kompetencije i postati konkurentniji na tržištu rada te na taj način umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva. Završetkom obrazovanja pripadnici ciljne skupine steći će javnu ispravu o obrazovanju/osposobljenosti s mogućnosti upisa u e-radnu knjižicu. U tijeku je provođenje osposobljavanja za jednostavne poslove  vrtlara/icu, vizažista/icu,  rukovatelja/icu kombiniranim građevinskim strojevima i  rukovatelja/icu  rovokopačem.

U cilju senzibilizacije šire javnosti, diseminacije informacija o projektnim ciljevima i podizanju svijesti o radnim sposobnostima nezaposlenih osoba pripadnika marginaliziranih skupina, pozivamo građanke i građane Gospića da prisustvuju konferenciji. Grad Gospić sa partnerom Pučkim otvorenim učilištem „Dr. Ante Starčević“, organizira u četvrtak, 11. travnja 2019.godine, u prostorijama Kulturno Informativnog Centra Gospić, Budačka 12, s početkom u 12.00 sati početnu konferenciju u sklopu projekta „Odškrinimo vrata zapošljavanju“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda. (Grad Gospić)