Grad Đurđevac nabavlja još 10 električnih bicikli za gradske službenike

Kako bi smanjili troškove za službene autombile i gorivo, Grad Đurđevac nabavit će još deset električnih bicili za djelatnike gradske uprave i ustanova.

Grad Đurđevac prijavio je projekt na objavljeni javni poziv za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila koji je raspisao Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ovaj tjedan su potpisani i ugovori za sufinanciranje nabave. Projekt je vrijedan 55 tisuća kuna, od kojih 40 posto, odnosno 22 tisuće sufinancira FOnd, dok će preostalih 60 posto, odnosno 33 tisuće, financirati Grad Đurđevac.

U tijeku je postupak raspisivanja nabave, a za očekivati je da će novi električni bicikli stići već idući mjesec.

Nabavom električnih bicikala još više će se smanjiti korištenje službenih automobila u obavljanju poslova u Gradu Đurđevcu, gradskim trgovačkim društvima i ustanovama, te troškovi, a ujedno će se smanjiti i emisije CO2 i čestica prašine u zrak, čime će se doprinijeti čistijem zraku i okolišu. Djelatnici će se lakše i brže kretati gradom prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti, a ujedno će moći i bolje zapažati komunalne probleme, a to se najviše odnosi na našeg komunalnog redara koji većinu vremena provede na terenu- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Korištenje službenih bicikala uvedeno je još 2013. godine, a 2015. godine u suradnji s Fondom Grad Đurđevac po prvi put je nabavio pet električnih bicikli za djelatnike. (Grad Đurđevac/gradonačelnik.hr)