Grad Bjelovar u 2017. iz EU fondova povukao 43 milijuna kuna

Nakon prvih šest mjeseci na čelu Bjelovara gradonačelnik Dario Hrebak i njegova ekipa stavili su na papier podatke o povučenom novcu iz domaćih i EU fondova i brojka se popela na čak 43 milijuna kuna.

'Ukupno je tijekom 2017. odobreno 38 milijuna kuna, a od toga će Grad Bjelovar sufinancirati osam milijuna kuna. No, to nije sve jer nam se još 'vrti' pedesetak milijuna kuna projekata koje smo aplicirali i za koje čekamo hoćemo li dobiti zeleno svjetlo. Od krupnijih, tu je obnova ceste u Starim Plavnicama z akoju možemo dobiti pet milijuna kuna i gdje smo, čini se, prošli i ovih dana bi mogla stići i potvrda', kazao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Hrebak, a prenosi portal bjelovar.live.

Za njega, razvoj Bjelovara je jednosmjerna ulica gdje se samo na jedan način može potaknuti rast.

'Mi ćemo još povećati naš Odjel za EU fondove i javljati se na sve natječaje. To je jedini način i da takav pristup drži vodu pokazuje ovih 38 miljiuna kuna koje smo već dobili i koji će se vidjeti u proračunu za 2018.', kazao je Hrebak.

Na svom FB profilu Hrebak je, pak, objavio da ovoj cifri treba dodati i bespovratnih 5 milijuna za cestu u Starim Plavnicama koja je u zavrsnoj fazi, 'a danas smo saznali da je za tu mjeru donijeta odluka o alokaciji sredstava, dolazimo do bombasticnih 43 milijuna kuna za ovu godinu. To je vise od trećine bjelovarskog proracuna. EU tim radi punom parom. Grad postaje veliko gradiliste u 2018.', poručuje Hrebak. (izvor: bjelovar.live)