Grad Dubrovnik donirao 200 tisuća kuna za obnovu vukovarskog Vodotornja

Zamjenica gradonačelnika grada Dubrovnika Tanja Šimac-Bonačić tijekom posjeta Vukovaru sastala se s gradonačelnikom grada Vukovara Ivanom Penavom te mu tom prigodom uručila donaciju Grada Dubrovnika za projekt „Vukovarski Vodotoranj – Simbol hrvatskog zajedništva", u iznosu od 200.000 kuna u znak prijateljstva i podrške među gradovima Vukovarom i Dubrovnikom.


Šimac-Bonačić je naglasila kako Dubrovnik s ponosom sudjeluje u ovoj velikoj akciji koja je bitna za sve građane Republike Hrvatske. Istaknula je kako je Dubrovniku zadovoljstvo da mogu pomoći simbolu napada, a i obrane Vukovara.

„Građani grada Dubrovnika žive s Vukovarcima 365 dana, tako je bilo ratnih godina, jer nas je rat i spojio, a tako je i danas u mirnodopsko vrijeme. Mi ne živimo Vukovar samo onaj jedan dan kada ga se svi sjete", istaknula je Šimac Bonačić dodajući kako će Dubrovnik i dalje sudjelovati u akcijama koje su usmjerene obnovi i razvoju Grada heroja.

Gradonačelnik Penava zahvalio se na donaciji te iskazao zadovoljstvo dugovječnim prijateljstvom dvaju gradova. Naglasio je kako želi da se prijatelji iz Dubrovnika osjećaju kao kod kuće, jer se jednako tako i Vukovarci osjećaju u njihovom gradu. „Ovo prijateljstvo nije samo povelja ispisana na papiru, ono što je puno važnije je broj projekata i pomoći koju grad Dubrovnik godinama pruža Vukovaru", rekao je Penava te istaknuo kako su međusobni odnosi Dubrovnika i Vukovara za svaku pohvalu te da iz toga proizlaze samo pozitivne i lijepe priče.

Podsjetimo donacija Grada Dubrovnika u visini od 200 tisuća kuna za obnovu vukovarskog vodotornja, simbola žrtve i pobjede u Domovinskom ratu osigurana je rebalansom Proračuna za 2016. godinu. (Grad Dubrovnik)