Grad Dubrovnik donirao 85 tisuća kuna za dječje igralište u Vukovaru

Nastavljajući realizaciju brojnih projekata suradnje dvaju gradova prijatelja, Grad Dubrovnik donirao je 85.000 kuna gradu Vukovaru u svrhu uređenja dječjeg igrališta u Petrovaradinskoj ulici u legendarnom naselju Mitnica.
 

Posebnost ovog projekta je u ideji da proizvođač sprava namijenjenih za ovo igralište bude s područja istočne Slavonije, čime je ova donacija dobila i dimenziju poticaja gospodarskog oporavka tog područja.

Podsjetimo, u rujnu ove godine, tijekom službenog posjeta, gradu prijatelju, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Tatjana Šimac Bonačić uručila je vrijednu donaciju u iznosu od 200 tisuća kuna za obnovu Vodotronja.

Tijekom ove godine Grad Dubrovnik je povećao i broj vukovarskih stipendista koje financira Grad Dubrovnik s pet na deset. Osim financijske pomoći Grad Dubrovnik razvija suradnju s gradom Vukovarom i kroz brojne druge aktivnosti.

Također, na inicijativu gradonačelnika Andra Vlahušića pokrenuta je i akcija s dubrovačkim umjetnicima koji su donirali 44 slike za uređenje hostela "Dubrovnik" koji je otvoren u sklopu Memorijalnog centra Domovinskog rata.

Grad Dubrovnik donirao je i službeno vozilo za potrebe Memorijalnog centra.

Gradovi Dubrovnik i Vukovar potpisali su povelju o prijateljstvu još ratne 1993. Suradnja gradova prijatelja otpočela je za vrijeme Domovinskog rata, a intenzivirala se nakon mirne reintegracije i povratka Vukovaraca u svoj grad. Grad Dubrovnik vodi konstantnu skrb o svom gradu prijatelju na brojnim projektima, a to će činiti i u budućnosti. (Grad Dubrovnik)