Grad Dubrovnik HGSS-u darovao novu 'Daciu Duster'

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković predao je ključeve nove  „Dacie Duster“ pročelniku HGSS-a - Stanice Dubrovnik Mariju Begić. Riječ je o vozilu nabavljenom proračunskom donacijom Grada Dubrovnika u iznosu od 150.000 kuna, za potrebe Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Dubrovnik.

 

''Ovo je dio namjenskih sredstava koje smo HGSS-u osigurali u prošloj godini, od ukupno 350.000 kuna, a u ovoj godini je to još i više. Prvim Proračunom je osigurano 250.000 kuna, a rebalansom koji je pred nama osigurava se još dodatnih 250.000 kuna, znači ukupno pola milijuna kuna u ovoj godini. Više puta smo ponavljali koliko nam je HGSS važan, jednako kao i vatrogasci i sve ostale žurne službe. Zavodu za hitnu medicinu smo također kupili novo vozilo i nastavljamo dalje s osuvremenjivanjem i pojačavanjem važnosti naših žurnih službi jer nikada ne znamo kada će nam one uistinu biti potrebne'', rekao je u ovoj prigodi gradonačelnik Franković.

Prepoznajući značaj HGSS-a unutar sustava zaštite i spašavanja Grada Dubrovnika, i ove i prošle godine osigurana su sredstva u Proračunu Grada, a prema najavama gradonačelnika HGSS će postati stalna proračunska stavka. U narednom razdoblju planirat će se sredstva za adekvatan objekt za sjedište dubrovačkog HGSS-a. (Grad Dubrovnik)