Grad Gospić potiče zapošljivost pomoću Europskog socijalnog fonda

„Odškrinimo vrata zapošljavanju“ naziv je projekta kojim se Grad Gospić prijavio na javni poziv „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih osoba“ kojeg je objavilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekt traje 24 mjeseca unutar kojih će se za 30 nezaposlenih osoba, pripadnika marginaliziranih skupina, kroz verificirane programe obrazovanja odraslih osigurati nova stručna znanja i vještine s ciljem povećanja njihove zapošljivosti.

Vrijednost projekta iznosi 478.758,40 kn i financiran je 100 % iz Europskog socijalnog fonda.

Nezaposleni pripadnici ciljnih skupina birat će edukaciju između 4 verificirana programa obrazovanja koji je najpovoljniji njihovim interesima i sposobnostima. Plan je da programi obrazovanja budu organizirani za biciklističke vodiče, dadilje, proizvođače i prerađivače ljekovitog i aromatičnog bilja, voditelje poljoprivredno-turističkih imanja i slične programe sukladno potrebama i zahtjevima tržišta rada na području Gospića.

Partner na provedbi projekta je Pučko otvoreno učilište „Dr. Ante Starčević“ koje će osiguravat stručno-iskustvenu pomoć u provedbi obrazovanja odraslih.

(Gospic.hr)