Grad Jastrebarsko prezentirao svoja pametna rješenja drugim gradovima, županijama i općinama

Gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi suradnici, u ponedjeljak 25. rujna održali su prezentaciju predstavnicima županija, gradova i općina RH koji su posjetili Jasku s ciljem upoznavanja pametnih informatičkih rješenja, koje Grad Jastrebarsko koristi u svakodnevnom radu i koja su Jastrebarskom s razlogom donijeli titulu Pametni grad - grad budućnosti.

Prezentaciji su prisustvovali gradonačelnici/e, načelnici/e i predstavnici gradova Trogir, Vrbovec; Zlatar, Klanjec, Pregrada, Kastav; općina Mače, Bedekovčina, Kloštar Ivanić i Fažana; te pročelnik i pomoćnik ravnatelja Krapinsko - zagorske županije, kojima je ovom prilikom predstavljen kvalitetan programski sustav E-ceste online (WebGIS sustav) kojim je uspostavljena digitalna baza svih nerazvrstanih cesta na području Grada Jastrebarskog (više od 250 km), te omogućeno efikasnije upravljanje i održavanje istih, uz potpunu kontrolu radova i troškova, smanjenje potrošnje uredskog materijala, utvrđivanje odgovornosti i sl. 

Također, prisutni su upoznati i sa funkcioniranjem i prednostima rada aplikacije E- sjednice koja uvelike olakšava poslove gradskih službi kod priprema te arhiviranja sjednica Gradskog vijeća i Kolegija Gradonačelnika, a uz pomoć koje su ostvarene i velike uštede papira. Prisutne je zaintrigirao i projekt INFO Jaska kojim je Grad Jastrebarsko uspostavio komunikaciju između lokalne uprave, građana i organizacija civilnog društva preko digitalnih "info točaka" instaliranih na 30-ak frekventnih lokacija na području Grada, čime su smanjeni troškovi oglašavanja, a uz brigu o čišćem okolišu aktualne informacije postale su dostupne svima.

Prisutni su na kraju pohvalili vodstvo grada Jastrebarskog na realiziranim projektima, odnosno pametnim informatičkim rješenjima koja uveliko olakšavaju rad gradske uprave te koje Grad svakodnevno, prema potrebama i standardima nadograđuje.


Kako gore navedeni sustavi funkcioniraju možete pogledati ovdje.  (Grad Jastrebarsko)