Kutina: Od prodaje odmarališta na Malom Lošinju uprihodili 8,8 milijuna kuna, uložit će ih u novi dječji vrtić, bazen ili Dom za starije

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, gradonačelnik Popovače Josip Mišković, načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović te predstavnici odmarališta Čikat u Zlatnoj uvali na Malom Lošinju danas su potpisali kupoprodajni ugovor s tvrtkom Fil-Adria turist te tako dovršili prodaju odmarališta vrijednog 14,1 milijuna kuna.

Gradu Kutini od prodaje će tako pripasti najveći udio, odnosno 62,8%, dok će Popovači pripasti 28,7%, a Velikoj Ludini najmanji udio od 8,5%.

„U samom postupku prodaje od koje je prošlo godinu dana, samo vrijeme od godinu dana govori o tome da smo postupak vodili oprezno i pažljivo da ne bude nekih promašaja u koracima i da se on dovede na transparentan način. To znači da smo imali nekoliko sjednica gradskih vijeća i Grada Kutine, Popovače i Općine Velika Ludina o samom postupku gdje smo dobili sve potrebne suglasnosti našeg Gradskog vijeća, a napravili smo i novu procjenu u travnju 2018. godine“, na potpisivanju je poručio gradonačelnik Babić, a prenio quirinusportal.com.

Naime, do prodaje odmarališta je došlo zbog nerješenih imovinsko pravnih odnosa i tužbe tvrtke Hostin d.o.o koja je htjela utvrditi pravo vlasništva na 2/3 dijela nekretnine. Iz Grada su nam poručili kako se iz tog razloga nije moglo raspolagati nekretninom, a prodajom su ostvarili višak sredstava u iznosu od 8,8 milijuna kuna koje će uložiti u projekte od izrazite važnosti za Grad.

Tako su nam poručili da se još razmatra u šta će se uložiti, a kao neke od mogućih projekta naveli su  izgradnju novog dječjeg vrtića, i to zbog manjka kapaciteta i dugih lista čekanja, izgradnju novog unutarnjeg bazena, uređenje vanjskog bazena te izgradnju Doma za starije osobe. Gradsko vijeće odluku o ulaganju viška sredstava će donijeti na sjednici koja će biti održana tijekom ožujka. (gradonačelnik.hr/J.L.)