Grad Lepoglava angažira austrijske konzultante za privlačenje investitora

Gradonačelnik Marijan Škvarić sastao se u nazočnosti svojih suradnika – zamjenika Hrvoja Kovača, savjetnice za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Maje Poje i direktora TKIC-a Damjana Županića, s predstavnikom austrijske konzultantske tvrtke LRS, dr. Norbertom Frömmerom i predstavnicom njene hrvatske podružnice, tvrtke IBS AC, Sunčanom Glavinom Petričević.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti buduće suradnje, prvenstveno u privlačenju investitora u grad Lepoglavu.

U uvodnom dijelu sastanka gradonačelnik Škvarić ukratko je predstavio potencijale grada Lepoglave s naglaskom na one gospodarske.
Posebno nas zanima mogućnost privlačenja investitora u našu poduzetničku zonu koja je u potpunosti komunalno opremljena i spremna za nova poduzetnička ulaganja. Svjesni smo pogodnosti koje nudimo i pojedinih nedostataka na koje ne možemo utjecati, prvenstveno na udaljenost od autocesta. No, investitorima nudimo pozitivno poslovno okruženje i tradiciju, partnerski odnos Grada i garanciju da dolaze u sredini u kojoj se poštuju procedure i sustav te inzistira na transparentnosti te brzom rješavanju svih administrativnih zahtijeva – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Dr. Norbert Frömmer istaknuo je dugogodišnje iskustvo njegove tvrtke u radu s investitorima dodavši da je privlačenje investitor težak posao, posebice zbog velike konkurencije.
Primjerice, ako netko iz Münchena traži lokaciju za ulaganje i usmjeren je prema ovom dijelu Europe vaša prvi konkurenti nalaze se u Salzburgu, nakon toga u Sloveniji pa u zemljama koje vas okružuju. Za odabir lokacije važno je infrastruktura, njena pripremljenost za početak ulaganja, cijena zemljišta odnosno ulaganja i stručnost radne snage – pojasnio je Frömmer istaknuvši da je zadatak njegove tvrtke uvjeriti potencijalne ulagače, temeljem stvarnog stanja, gdje je najbolje ulagati.

Na sastanku je za početak suradnje dogovorena razmjena informacija koje bi dale sliku stvarnog stanja odnosno onog što Lepoglava nudi potencijalnim ulagačima.

Želeći se iz prve ruke upoznati s dijelom onog što im Lepoglava nudi gost iz Austrije posjetio je Poduzetničku zonu Lepoglava. (Grad Lepoglava)