Grad Lepoglava dobio 80.000 kuna za uređenje Spomen parka poginulim braniteljima

U svibnju ove godine na jednom od redovitih sastanaka predstavnika Grada Lepoglave i članova braniteljske populacije na inicijativu Udruge branitelja Hrvatske Lepoglava najavljeno je uređenje Spomen parka u Lepoglavi, u spomen na 12-oricu poginulih branitelja s gradskog područja.

Ovih je dana iz Ministarstva branitelja na gradsku adresu stigla potvrda o dodijeli 80.000 kuna za izradu projektne dokumentacije Spomen parka koji će se urediti na dijelu Trga 1. hrvatskog sveučilišta koji graniči s obilaznicom (zelena površina nasuprot Konzuma).

Naime, Ministarstvo branitelja pozitivnim je ocijenilo i prihvatilo sufinancirati navedeni projekt kojem je nositelj Grad Lepoglava, a partner na projektu udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava.

- Lepoglava je dala velik doprinos u obrani domovine, a braneći je 12 je naših hrabrih sugrađana dalo svoje živote. To se ne smije zaboraviti i zato ćemo urediti ovaj Spomen park koji će, uz postojeća spomen obilježja, biti još jedno mjesto na kojem ćemo se moći prisjetiti tih hrabrih ljudi koji su nas zadužili i odati im dužnu počast – istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodavši kako je Grad Lepoglava kao nositelj pripremio i na natječaj Ministarstva branitelja prijavio ovaj projekt.

Spomen park zamišljen je kao drvored  sa šetnicom i klupicama za odmor.  Posađeno drveće i biljke bile bi spomen na 12 poginulih branitelja s područja grada Lepoglave – Dragutina Naglaša, Josipa Štefanca, Marka Ledinščaka, Stjepana Križanca, Marijana Matišića, Dragutina Godinića, Josipa Kapustića, Tomu Jambora, Vladu Škalca, Slavka Kosa, Vinka Andrijanića i Stjepana Vusića. (Grad Lepoglava)