Grad Metković uvodi najnižu vrijednost paušalnog poreza za iznajmljivače

Dalibor Milan, gradonačelnik Grada Metkovića jučer je na svojoj facebook stranici objavio kako je Gradskom vijeću predložena odluka o smanjenju iznosa paušalnog poreza na najnižu moguću, zakonski dopuštenu razinu od 150,00 kuna po krevetu ili smještajnoj jedinici.

Dosadašnja propisana maksimalna visina paušalnog poreza je po krevetu iznosila 300,00 kuna, a po smještanoj jedini u kampu 350,00 kuna. S obzirom na koeficijent razreda B kojem je Grad Metković pripadao, do kraja 2018. godine paušalni porez po krevetu iznosio je 255,00 kuna te 297,50 kuna po smještajnoj jedinicu u kampu.

Novim bi prijedlogom, koje Gradsko vijeće izglasava danas, visina paušalnog iznosa trebala biti jednaka i za iznajmljivače i za smještajne jedinice u kampovima te bi znosila 150,00 kuna. Gradonačelnik je istaknuo kako je Grad prošle godine smanjio i porez na potrošnju za ugostitelje na 1%.

"Kako bi nastavili s daljnjim poreznim rasterećenjem građana koji ostvaruju dohodak od iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima te od organiziranja kampova i ujedno potakli veće ulaganje u turizam na području grada Metkovića predložili smo Gradskom vijeću ovu Odluku", poručio je gradonačelnik Milan. (gradonačelnik.hr/L.U.)