Grad Novska će projektom "Zaželi" zaposliti 43 žene

Ministar Marko Pavić potpisao je i uručio deset novih ugovora iz programa „Zaželi“ koje provodi Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, među kojima se i nalazi onaj s gradom Novska. 

Kako je istaknuto, od početka realizacije projekta „Zaželi“ do sada je  uručeno 95 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, projekt kojim će biti zaposleno 2296 nezaposlenih žena, na aktivnostima pružanja podrške i potpore za 10 935 starijih osoba.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo da smo program uspjeli dići na milijardu kuna, već sada imamo milijardu kuna prijava, što znači da je velik interes gradova, općina, županija i udruga. Ukupno ćemo programom zaposliti sedam i pol tisuća žena koje će skrbiti za više od 30 tisuća starijih kućanstva“, naglasio je ministar Pavić.

Grad Novska za projekt „Zaželi“ , program „Želim raditi, želim pomoći!“ dobiva 5,5 milijuna kuna kojim će se zaposliti  43 osobe, od kojih je 40 sa srednjom, a tri s visokom stručnom spremom. Gradonačelnik Marin Piletić, ističe višestruku korist od realizacije i kaže „kako je ovo program socijalne kako i zdravstvene prevencije te je gospodarski jer zapošljava veći broj nezaposlenih žena s područja Grada Novske“.

Sve pohvale programu uputio je i sisačko moslavački župan Ivo Žinić, rekavši kako „država mora omogućiti ljudima da mogu opstati na ruralnim područjima što ovaj program i čini“.

Tijekom boravka u Novskoj, ministar Marko Pavić upoznat je s  projektom  Poduzetničkog inkubatora „PISMO“  Novska, čime se Sisačko – moslavačka županija želi  pozicionirati kao vodeća u gaming industriji u Hrvatskoj.

(novska.hr)