Pazin: Kreditom od 3,5 milijuna kuna grade cestu u Poduzetničkoj zoni

Grad Pazin ulazi u kredit od 3,5 milijuna kuna kako bi riješili problem pristupne ceste u Poduzetničkoj zoni i tako pomogli novu investiciju od 28 milijuna kuna. Gradsko vijeće na svojoj je sjednici u srijedu prihvatilo Odluku o zaduživanju, te se sad čeka još samo odobrenje i potvrda Vlade. 

Financiranjem prilazne ceste Grad Pazin će omogućiti daljnje širenje Poduzetničke zone i podržati još jednu greenfield investiciju – otvaranje hale za proizvodnju namještaja „po mjeri“  visoke kvalitete, vrijedne 28 milijuna kuna. Nova će cesta spojiti već izgrađenu prometnicu unutar zone, a radit će se i na ostaloj popratnoj infrastrukturi poput kanalizacije, vodovodne mreže i javne rasvjete.

„Financiranje kapitalnog projekta izgradnje prometnice „Cesta D2 u poslovnoj zoni Ciburi“ s pripadajućom komunalnom infrastrukturom od ključne je važnosti za Grad Pazin jer se ovom investicijom želi osigurati razvoj poduzetničkih ulaganja u nove kapacitete i stvaranje novih radnih mjesta“, poručili su iz Grada.

Inače Grad investitore privlači tako što se osiguravaju potpore novoosnovanim tvrtkama i obrtima, potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje kao i potpore za pripremu i kandidiranje EU projekata. Grad također subvencionira polaganje stručnih i majstorskih ispita, dizajn i izradu promotivnih materijala, a poduzetnici su oslobođeni od obveze plaćanja dijela komunalnog doprinosa.

Iz Grada ističu kako se općenito Programom za poticanje poduzetništva želi olakšati početno pokretanje posla, osigurati jačanje konkurentnosti na tržištu, osigurati poduzetnicima praktično obrazovanje i informiranost o struci i potaknuti poduzetnike na korištenje EU sredstava. (gradonačelnikhr/M.P.D.)