Grad Petrinja donirao 100 tisuća kuna Općoj bolnici u Sisku

Grad Petrinja je u četvrtak Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u Sisku svečano uručio donaciju. Donaciju u iznosu od 100.000,00 kuna ravnatelju bolnice mr. sc. Tomislavu Dujmenoviću uručio je Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, a donirana sredstva će biti iskorištena za nabavu novog uređaja za magnetsku rezonancu.

„Danas je Hrvatski dan liječnika pa sam vas i zbog te simbolike pozvao upravo na današnji dan da vam, u ime građana Petrinje, uručim ček na 100 tisuća kuna da vam on bude, recimo to tako, jedna „kap“ koja će pomoći i koja će još više dati poruku i senzibilizirati i ostalu javnost i sve one koji donose odluke u interesu zdravstvenog standarda. Pozdravljam što se kao ravnatelj borite za bolnicu u našoj Sisačko-moslavačkoj županiji, koja financijski ne stoji baš najbolje. Kad pogledamo sve ostale županije i sve ostale magnetske rezonance koje su dobivene, a neke županije imaju ih čak po dvije i dobile su ih na neki drugi način, mi kao županija imamo jednu vrstu, možemo reći, „muke“ gdje se moramo zajednički “napeti“ kako bi dobili određene kvalitetne standarde za sve oboljele. Mislim da je to prije svega, ne samo proračunska, nego i civilizacijska priča. To je nešto što bismo trebali imati, što je jednostavno „abeceda“ zdravstvenog standarda. Kao gradonačelnik imam veliki senzibilitet prema svemu onome što proživljavamo i smatram da se i mi kao politika moramo više angažirati. Mislim da dobre politike mogu donijeti i kvalitetne odluke kako ne bismo imali probleme koje smo imali do sada i u zdravstvenom sustavu moramo dati puno više“, poručio je gradonačelnik Dumbović.

Ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, Tomislav Dujmenović zahvalio je na uručenoj donaciji koja će, kako je rekao, dobro doći u nabavci i postavljanju dugo očekivanog uređaja za magnetsku rezonancu.

„Ovo je vrlo lijepa prigoda kada nam Grad Petrinja pomaže u nabavci jednog značajnog uređaja, a to je uređaj za magnetsku rezonancu. Mi smo vrlo blizu nabavke tog uređaja i vrlo je blizu dan kada će taj uređaj – otprilike početkom četvrtog mjeseca biti instaliran. Naravno, imamo i određene troškove zbog smještaja tog uređaja. Već smo u tijeku pripreme prostora. Morali smo se angažirati kako bi postavili zaštitni, tzv. „Faradeyev kavez“ i ova financijska sredstva će nam itekako dobro doći. Vi znate da smo mi bili jedna od rijetkih županijskih bolnica koje nisu imale uređaj za magnetsku rezonancu, a koji je vrlo važan za dijagnosticiranje velikog broja oboljenja, pogotovo neuroloških i oboljenja lokomotornog sustava. Nismo bili u planu Ministarstva zdravlja, Županija nam nije mogla pomoći, a bolnica nije imala svojih financijskih sredstava i upravo s ovakvim, kako kažete, „kapljicama“ naših donatora, mi smo uspjeli sakupiti ta sredstva. Dobili smo pomoć i od Ministarstva zdravstva i uspjeli smo nabaviti uređaj za magnetsku rezonancu koji će vrlo brzo početi s radom“, rekao je Dujmenović. (Grad Petrinja)