Grad Ploče dijeli stipendije i učenicima s invaliditetom

Gradonačelnik Grada Ploče, Mišo Krstičević jučer je na svojoj službenoj facebook stranici objavio kako je raspisao javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima s invaliditetom Grada Ploča za školsku godinu 2018./2019. Grad će podijeliti 3 stipendije za učenike s invaliditetom koji imaju prebivalište u Gradu Ploče i to u iznosu od 700,00 kuna mjesečno za vrijeme školovanja, odnosno 10 mjeseci.

Tekst natječaja s pripadajućim obrascima za potpunu i pravovaljanu prijavu dostupan je na službenim stranicama Grad Ploče - ploce.hr.

Stipendije za učenike s invaliditetom su novost koju su Mišo Krstičević i njegova gradska uprava uveli nakon što su, odmah u početku mandata podignuli iznos redovnih stipendija za čak 40 posto, sa dotadašnjih 500 na 700 kuna s koliko stipendiraju 25 studenata. Uz to, zahvaljujući partnerstvu i suradnji sa tvrtkom Adriatic Tank Terminals, šest najboljih studenata stipendista dobiva dodatnih 650 kuna, pa mjesečno primaju čak 1.350 kuna stipendije. (gradonačelnik.hr/L.U.)