Grad Poreč dobiva još jedan vrtić vrijedan 3,2 milijuna kuna

Jučer je u Ministarstvu poljoprivrede potpisan Ugovor o financiranju za projekt Dječji vrtić Dračevac iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. u iznosu od 2.578.555 kunaUgovor je potpisala ravnateljica porečkog talijanskog Dječjeg vrtića Paperino Nataša Musizza, s obzirom da je ova ustanova bila prijavitelj na navedeni natječaj, a potpisivanju je prisustvovao i gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić.

Gradonačelnik Peršurić se ovom prilikom zahvalio Ministarstvu poljoprivrede i Agenciji za plaćanja u poljoprivredi na dobivenim sredstvima, te čestitao svim ostalim gradovima i općinama kojima je odobreno sufinanciranje za njihove projekte.  

Ukupan iznos projekta iznosi 3.223.194 kuna, a intenzitet sufinanciranja je 80%. Projektom je predviđena rekonstrukcija postojeće javne građevine u Dračevcu u dječji vrtić kvadrature 223,60 m2 koji se sastoji od dvije etaže: prizemlja u kojem se nalaze dvije grupe (jaslička i vrtićka) i popratnih prostorija, te kata na kojem se nalazi popratne prostorije u funkciji dječjeg vrtića.

Navedeni projekt omogućit će da tridesetak djece iz prigradskih naselja pohađaju novi talijanski dječji vrtić, te će se također doprinijeti atraktivnosti samog naselja i rastu njegovog razvojnog potencijala, poboljšanju kvalitete života mještana, te poticanju rasta i društveno-ekonomske održivosti.  (Grad Poreč)