Grad Šibenik osigurao milijun kuna iz EU fondova za pomoćnike u nastavi

Gradu Šibeniku odobrena su, posredstvom Europskog socijalnog fonda, sredstva u iznosu 1.050.000 kn za potrebe pomoćnika u nastavi na natječaju „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.


 „Vijest nas je jako razveselila te smo ponosni što je aplikacija Grada Šibenika polučila uspjeh. Pomoćnici u nastavi će  svojim znanjem i trudom uvelike olakšati praćenje nastave djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim roditeljima. Ovim sredstvima će biti osiguran rad 28 asistenata, dok će za još četvero asistenata sredstva osigurati Grad Šibenik“ kazao je gradonačelnik Željko Burić dodavši kako je zadovoljan i što će ukupno 32 osobe uoči početka nove školske godine dobiti priliku zaposlenja i profesionalnog usavršavanja.

 

Grad Šibenik će u navedenom projektu participrati s iznosom od 196.271, 60 kn.


Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta tek se očekuje odluka o projektnom prijedlogu koje je dostavila Udruga „Kamenčići“, a koja je iskazala potrebu za još deset pomoćnika u nastavi.

 

Napominjemo i da je u tijeku Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju u OŠ Grada Šibenika koji je objavljen na web stranici Grada Šibenika. (Grad Šibenik)