Grad Sisak je kandidat za Europski grad sporta 2019.

Grad Sisak je kandidat za Europski grad sporta 2019. godine. To je prestižna titula koju dodjeljuje neprofitna organizacija ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu.

Tim povodom u Sisku je boravila peteročlana Komisija za dodjelu titule Europski grad sporta 2019. koja je tijekom jučerašnjeg dana obišla sve sportske objekte, prisustvovali su natjecanjima i treninzima koji su se jučer održavali i razgovarali sa sisačkim sportašima.

Danas je u Gradskoj vijećnici održana prezentacija za članove Komisije te potom i konferencija za novinare na kojoj je prezentirana kandidatura Grada Siska na kojoj su prisustvovali svi članovi Komisije te predstavnici Grada Siska i Zajednice sportskih udruga grada Siska.

-Odlučili smo se na ovu kandidaturu jer je u protekle četiri godine puno toga napravljeno po pitanju sportske infrastrukture, sportskih programa koji se provode te u funkcioniranju i načinu financiranja Zajednice sportskih udruga. Mislim da smo postali prava perjanica sporta u Republici Hrvatskoj. Nadam se da ćemo ovom kandidaturom ući u obitelj 300 gradova u Europi koji su nositelji ovog naslova. Ovo je prva ovakva kandidatura koja dolazi iz Hrvatske u kategoriji gradova preko 25 tisuća stanovnika – naglasio je zamjenik gradonačelnice i predsjednik Zajednice Marko Krička. Također je čestitao svima koji su proteklih mjeseci predano radili na ovoj kandidaturi.

Predsjednik Udruženja ACES Europe Gian Francesco Lupattelli, zajedno s ostalim članovima Komisije, protekla je dva dana obišao sve sportske objekte, a najviše ga se dojmilo Kupalište Zibel.

-Tamo sam vidio puno mladih i djece s roditeljima, a posebno me se dojmilo što je sve to besplatno za razliku od drugih europskih gradova gdje se korištenje takvih prostora naplaćuje. Sportski su objekti u jako dobrom stanju i drago mi je što se jučer puno sportskih aktivnosti odvijalo na vanjskim terenima. Svakako treba poticati sport i motivirati građane da se bave sportom – rekao je Lupattelli. Naglasio je kako će u narednih 15 dana biti poznato je li prihvaćena kandidatura Grada Siska da postane Europski grad sporta 2019. (Grad Sisak)