Pomoć plivačima SK Sisak Janaf

Sisak plivačima omogućio natjecanje u Heidenheimu

Sedamnaest plivačica i plivača PK Sisak Janaf sudjelovat će na međunarodnom plivačkom natjecanju „25. Internationale Schwimmfest der Stadtwerke Heidenheim AG“ u prijateljskom gradu Heidenheimu koje će se održati od 22. do 24. travnja. Puno uspjeha na natjecanju poželjela im je danas gradonačelnica Kristina Ikić Baniček uoči sutrašnjeg puta za Heidenheim.
-Zahvaljujem vam što ćete predstavljati Sisak na ovom natjecanju i sigurna sam da ćete ostvariti odlične rezultate. Prvo je bila ideja da ide samo jedan dio plivača na ovo natjecanje, ali nisam željela dopustiti da neki ne idu i zato smo kao Grad financijski pomogli da cijela ekipa ide u Heidenheim, jer svi to i zaslužuju – rekla je gradonačelnica.
Na ovo putovanje vodi ih trener Marko Milatović, a uz njega je na današnjem susretu s gradonačelnicom bio još jedan trener PK Sisak Janaf Dejan Rukljač koji je zahvalio je gradonačelnici što je Grad Sisak financijski omogućio nastup sisačkih plivača u Heidenheimu.
-Troškovi koje je platio Grad Sisak nisu mali i bez vaše pomoći ne bismo mogli nastupiti na natjecanju. Naši plivači dat će sve od sebe kao i na svakom natjecanju do sada i s ponosom ćemo predstavljati Grad Sisak. Za neke od njih ovo je prvi put da će predstavljati svoj grad izvan granice Hrvatske tako da je i to još jedan dodatni motiv da se što bolje predstavimo u Njemačkoj i pokažemo kako se u Sisku dobro radi i dobro pliva – rekao je Rukljač.
Na put u Heidenheim ide i mladi Matija Lukić koji će ove godine nastupiti na Europskom juniorskom prvenstvu koje se u srpnju održava u Mađarskoj, a na današnjem susretu s gradonačelnicom bila je i najbolja sisačka sportašica Ema Šarar koja sljedeći mjesec nastupa na Europskom seniorskom prvenstvu u Londonu. (Grad Sisak)