Grad Zagreb promovira studentsko poduzetništvo

S obzirom na sve veće potrebe za razvojem poduzetništva među studentskom populacijom Razvojna agencija Zagreb poziva sve studente na području grada Zagreba da svojom inovativnošću kroz pisanje poslovnog plana postanu poduzetnici.

Studenti često imaju briljantne ideje, ali nisu sigurni kako i odakle krenuti. Mi imamo relevantna znanja i iskustvo te vam možemo pomoći u ostvarenju cilja – postati uspješan poduzetnik. Pozivamo studente da se prijave na studentsko natjecanje u sklopu projekta Postani/ostani poduzetnik (POP) - promocijom poduzetništva i uzajamnim učenjem do razvoja poduzetništva na području grada Zagreba.

Prijave su otvorene do 5.2.2016., detaljne informacije o otvorenom natječaju potražite na web stranici www.raza.hr.

Projekt je namijenjen studentima na području gradu Zagrebu s ciljem poticanja inovativnog poduzetništva, širenja poduzetničke kulture te poboljšanje obrazovanja usmjerenog na poduzetništvo.

Nakon prikupljenih prijava mentorski tim će evaluirati i odabrati timove koji nastavljaju s natjecanjem. Odabrani timovi nastavljaju razvoj svojih poslovnih planova uz mentorsku podršku. Najbolji timovi mogu računati na nagrade, kao što su napredna edukacija za stjecanje poduzetničkih vještina u protuvrijednosti od 8 000 kn ili mogućnost predinkubacije u Tehnološkom parku Zagreb koja uključuje radni prostor te usluge poslovnog savjetovanja, mentorstva, umrežavanja i edukacije u razdoblju od 6 mjeseci, u protuvrijednosti od 15 000 kn.

Razvojna agencija Zagreb je nositelj projekta. Partneri na projektu su Grad Zagreb i Sveučilište u Zagrebu Ekonomski fakultet u suradnji sa SEECEL-om.

Cilj projekta je uspješno promovirati mogućnosti za ulazak i ostanak u poduzetništvu na području Grada Zagreb kroz učenje za poduzetništvo i kampanje za promociju studentskog i start up poduzetništva te učenja za isto.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 242 196,58 kn od čega je iznos EU potpore 218 865,26 kn. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Više informacija o projektu i uvjetima natječaja potražite na  www.raza.hr

Zagreb