Gradonačelnica Supetra Ivana Marković dobitnica je alternativne nagrade grada Zagreba 'Nada Dimić'

- Velika mi je čast bila primiti alternativnu i aktivističku nagradu grada Zagreba “Nada Dimić“, koju dodjeljuje Fond za druge - objavila je gradonačelnica Supetra Ivana Marković na svom Facebook profilu. Nagradu je dobila zbog reakcije na premlaćivanje sezonskih radnika srpske nacionalnosti. Prilikom preuzimanja nagrade istaknula je kako je iznenađena što su njeni potezi dobili tako veliku pažnju javnosti.

Vesna Kesić, koju su organizatori nazvali mamom nagrade 'Nada Dimić', pozdravila je beskompromisno vođenje Supetra, istaknuvši da je taj grad prvi po porastu po zaposlenosti 2018. godine u Hrvatskoj i da je među prvih deset po sufinanciranju vrtića.

- I to jedan od razloga zašto je ovu prije svega aktivističku nagradu, premda je političarka, dobila Ivana Marković. Preduvjet su bile dvije gotovo diverzantske akcije koje je provela u Supetru, a koje su osnova za svako aktivističko djelovanje, rekla je Kesić, podsjetivši da je Ivana Marković odbila zahtjev za dodjelom potpore Počasnom blajburškom vodu kao i odlučno reagirala na napad na sezonske radnike samo zato što su Srbi. Zbog toga su joj i prijetili, ali usprkos svemu, nije odustala. Osobe poput Ivane Marković vraćaju vjeru u politiku - rekla je Kesić. (L.K.)