Požegi odobreno 1,5 milijun kuna za pomoćnike u nastavi

Nakon jučerašnje konferencije za novinare na kojoj su gradonačelnik Vedran Neferović i Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije najavili treću fazu projekta Petica za dvoje, danas je stigao i potvrdan odgovor nadležnog Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kojime su Gradu Požegi odobrena sredstva za sufinanciranje.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, kao Posredničko tijelo 1. razine u postupku odabira projekata u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstva, Osiguravanje pomoćnika u nastavni i stručnih i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno – obrazovnim ustanovama, faza II., dodijelilo je Gradu Požegi 1.504.970,00 kuna, od čega 8%, odnosno 120.397,60 kuna sufinancira Grad Požega.

Podsjetimo, javni poziv za pomoćnike u nastavi objavljen je u petak, 19. kolovoza na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područni ured Požega te na oglasnoj ploči i web stranici Grada Požege i trajat će do 29. kolovoza. (Grad Požega)