Energetska obnova

Gradu Požegi odobreno 322 tisuće kuna za energetsku obnovu škole u Vidovcima

Nakon energetske obnove niza objekata školske i sportske infrastrukture te mjesnih domova koji su u vlasništvu Grada Požege, od čega je posljednje rađena energetska obnova mjesnog doma u Golobrdcima i OŠ „Dobriša Cesarić“, sada je na red došla i energetska obnova OŠ Antuna Kanižlića, područne škole Vidovci. Naime, Gradu Požegi Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo je 322.102,50 kuna putem pilot projekta „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“.

- Uz 587 tisuća kuna sredstava iz Državnog proračuna mi ćemo u petak raspisati natječaj za izvođača radova za energetsku obnovu OŠ Antuna Kanižlića, područne škole Vidovci. Grad Požega ima u planu za idući period riješiti problematiku mjesnih domova u Ugarcima i Mihaljevcima. Time bismo završili jedan veliki ciklus investiranja u energetsku obnovu zgrada u vlasništvu Grada Požege i tada bi svi školski objekti, osim područne škole u Staroj Lipi, bili obnovljeni i riješeni – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović na danas održanoj konferenciji za novinare.

Gradonačelnik Neferović dotaknuo se i aktualnih radova na Gradskim bazena i Trgu sv. Terezije.

- Izuzetno sam zadovoljan napretkom radova na bazenima. Vrijeme nam baš ne ide na ruku zbog kiše, ali sve i dalje ide po planu i termini se poštuju. Za 10. srpnja predviđeno je otvorenje bazena. Rekonstrukcija Trga sv. Terezije također ide po planu i nadamo se da ćemo zadržati one rokove o kojima smo govorili – dodao je gradonačelnik Neferović. (Grad Požega)