Grubišno Polje: 110 tisuća kuna za potpore poduzetnicima i obrtnicima

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je s desetero grubišnopoljskih poduzetnika i obrtnika potpisao ugovore o subvencioniranju temeljem Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Grubišnoga Polja za ovu godinu.

Naime, Grad Grubišno Polje je i ove godine u proračunu rezervirao novac za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva kroz četiri mjere. Od prvih ovogodišnjih 10 ugovora tri su potpisana prema mjeri Potpora za početnike i sedam ugovora vezanih uz Subvencije nabavke strojeva i opreme. Ugovori su vrijedni ukupno 110 000 kuna, što znači da je u proračunu preostalo još 190 000 kuna za potpore malom i srednjem poduzetništvu u ovoj godini, budući da je u proračunu osigurano ukupno 300 000 kuna za tu vrstu potpora.

-Cilj je da imamo što više poduzetnika i obrta u Grubišnom Polju. Smatramo da bi potpore trebale dati novu dodanu vrijednost i nova zapošljavanja pa će na tom temelju biti pripreman i proračun za narednu godinu-rekao je gradonačelnik.

Grad je s Programom potpora razvoju malog i srednjeg poduzetništva krenuo 2017. godine kada je bilo isplaćeno osam subvencija vrijednih 37 000 kuna, dok je godinu kasnije bilo i više novca u proračunu za tu svrhu i isplaćeno je ukupno 16 subvencija, od čega 11 za nabavku strojeva i opreme, četiri za početnike i jedna za troškove stručnog osposobljavanja.

Predsjednik povjerenstva koje je predlagalo dodjelu potpora Ivo Martinović navodeći kako je najvažnije da se pruži pomoć kako bi lakše poslovali, pozvao je i ostale gradske poduzetnike i obrtnike da se jave na javni poziv, ali i dosadašnje koji to nisu da iskoriste svoje pravo potpora do maksimalnog iznosa. (Grad Grubišno Polje)