Grubišno Polje: 12,8 milijuna kuna za razvoj Poduzetničke zone

Dosadašnjim vrijednim projektima koje Grad Grubišno Polje provodi, poput 11,5 milijuna kuna vrijednog Proizvodno poduzetničkog inkubatora, 9,3 milijuna kuna vrijedne adaptacije i dogradnje zgrade Dječjega vrtića Tratinčica, uskoro će biti pridodan još jedan još vrjedniji. Naime, Gradu je odobren projekt vrijedan 12 756 899 kuna, koji je Grad prijavio na natječaj Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Riječ je o projektu službenoga naziva 'Razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture Zone MSP- Grubišno Polje. Naime, na području našega grada je najveća poduzetnička zona u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, površine oko 60  hektara.

U dijelu zone veličine 21,73 hektara koji je u potpunosti infrastrukturno opremljen posluje 10 poduzetnika, koji zapošljavaju više od 100 osoba, a novi će projekt donijeti novu infrastrukturnu opremu, koja je preduvjet da bi poduzetnici uopće mogli graditi i otvarati poslovne prostore u zoni.-Riječ je o izgradnji prometnice duge 1761 metara, vodovoda u dužine 1765 metara, 1589 metara kanalizacije i 1395 metara plinovoda, kao i kilometar i pol DTK mreže i nove javne rasvjete s 43 rasvjetna stupa-pojasnio je zamjenik gradonačelnika Zlatko Pavičić.
S obzirom na to da je projekt, koji će biti financiran iz Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.' sa 75 posto, maksimalan iznos bespovratna novca koji se iz toga programa može dosegnuti je 9 567 670 kuna, dok će ostatak osigurati Grad iz svog proračuna, ili taj dio kandidirati i na druge natječaje. Nakon što je projekt uspješno prošao 1. i 2. fazu postupka dodjele, preostaje još 3. faza, odnosno da Ministarstvo donese odluku o financiranju, pa će nakon te faze biti poznat i konačan iznos bespovratnih sredstava koja će mu biti dodijeljena.(RGP)