Grubišno Polje: 9,5 milijuna kuna za opremanje poduzetničke zone

Na svečanosti u Ministarstvu gospodarstva upriličenoj povodom dodjele odluka o financiranju u okviru poziva "Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona" za 46 gradova i općina s područja Republike Hrvatske i grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je primio odluku kojom to ministarstvo Gradu Grubišnom Polju osigurava 9 567 674,24 bespovratne kune za infrastrukturno opremanje poduzetničke zone s ciljem poboljšanja kvalitete i usluga koje se ondje pružaju.

Naime, prijavitelji su u okviru poziva mogli ostvariti sufinanciranje prihvatljivih troškova energetske, komunalne, prometne i elektroničko-komunikacijske infrastrukture, pa je tako na natječaj toga ministarstva Grad prijavio projekt 'Razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture Zone MSP-a Grubišno Polje' vrijedan ukupno 12 947 276,78 kuna, kojim će u industrijskoj zoni biti nadograđena infrastruktura.

Riječ je o izgradnji zajedničke infrastrukture u okviru koje izgradnja prometnice duge 1761 metar, vodovoda dužine 1765 metara, potom 1589 metara kanalizacije i 1395 metara plinovoda, kao i kilometar i pol DTK mreže i nove javne rasvjete s 43 rasvjetna stupa te izgradnji zelene infrastrukture na površini od 4409,53 četvorna metra. Sve će to uvelike unaprijediti Zonu malog i srednjeg poduzetništva i odvojiti ju od turističke.

Drugi dio sredstava, odnosno oko 3 190 000 kuna za provedbu projekta, Grad Grubišno Polje će osigurati iz nekog drugog izvora, odnosno iz vlastitog proračuna, kaže prvi čovjek grada Zlatko Mađeruh. Ističe da je to bio jedan od posljednjih natječaja vezanih uz industrijske zone.

-Ministar Darko Horvat tom je prilikom čestitao svima koji su ostvarili potpore, posebice onima koji su u fazama uredili industrijske zone i poduzetničke inkubatore poput Grubišnoga Polja, naglašavajući da je to jedan od najvažnijih koraka koje su čelnici mogli napraviti za svoje sredine. Meni je bilo drago čuti tu čestitku i drago mi je da je među najuspješnijima bilo i Grubišno Polje-poručio je gradonačelnik Mađeruh. (Grad Grubišno Polje)