Grubišno Polje: Grad u suradnji sa Srednjom školom proveo anketu među mladima o njihovim željama

Mladi žele 'street workout' sprave, kino, šetnice, volontiranje....

Kako bi iz prve ruke doznao koje sadržaje i događaje u svojem gradu žele, Grad Grubišno Polje je u suradnji sa Srednjom školom Bartola Kašića proveo anketu među mladima. Anketom su bila obuhvaćena 182 učenika od prvoga do četvrtoga razreda srednje škole. Među sadržajima za kojima čeznu su sprave za vježbanje na ulici, za takozvani street workout, potom kinodvorana, škola stranih jezika, udruge koje nude mogućnosti volontiranja, ali i šetnice. Zamjenik gradonačelnika Zlatko Pavičić je rekao kako je Grad već predvidio nekoliko lokacija za postavljanje uličnih sprava za vježbanje, koje bi trebale biti nabavljene putem europskih projekata, dok su po pitanju kinodvorane već pokrenuti kotačići.

"Ministarstvo kulture je Centru za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman odobrilo projekt digitalizacije grubišnopoljske kinodvorane, koji bi trebao biti proveden ove godine, pa bi prema procjenama već od rujna dvorana uređena prema najnovijim standardima trebala otvoriti vrata mladima i osigurati da i u svojem gradu mogu kvalitetno gledati najnovije filmove", kazao je Z. Pavičić. "Kako je u posljednje vrijeme sve više građana, ali i mladih koji rekreativno šeću, predviđeno je uređenje šetnice u Parku hrvatskih branitelja između Ulice T.B. Banje i Josipa Kozarca", kaže Pavičić.

No, osim što je anketa donijela informacije i Gradu dala smjerokaz što bi trebalo mladima omogućiti, dala je i odgovore nekim o navikama mladih.

"Njih 52 posto navelo je da se mobitelom dopisuje više od dva sata dnevno, a 45 posto ih više od dva sata dnevno pregledava društvene mreže. No, ono što nas veseli, 63 posto ih provodi vrijeme u druženju s roditeljima, ali dosta vremena poklanjaju sportskim aktivnostima. Individualnima se 27 posto bavi više od jednoga sata dnevno, a grupnim sportovima čak 45 posto više od jednoga sata, što je stvarno pozitivno", kaže Z. Pavičić, zaključujući da je provedena anketa odličan putokaz gradskoj vlasti što mladima osigurati u gradu.

(grubisnopolje.hr)