Grubišno Polje: Kreće se s dogradnjom Dječjeg vrtića Tratinčica vrijednom preko 9 milijuna kuna

Sukladno potpisanom ugovoru o javnoj nabavi za radove na projektu Rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Tratinčica, sklopljenog između Grada Grubišnoga Polja kao naručitelja i investitora i tvrtke Bistra Đurđevac, kao izvođača radova, jučer je u uredu gradonačelnika održan sastanak na kojemu je izvođač i službeno uveden u radove.

Podsjetimo, riječ je o projektu vrijednom 9.249.176 kuna, koji će biti financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda putem mjere 0.7 Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., pri čemu će EU sredstva iznositi 7.323.700 kuna. Riječ je o značajnom projektu, rekao je domaćin gradonačelnik Zlatko Mađeruh, kojim će biti povećani uvjeti rada, standard boravka i bolji uvjeti u vrtiću.

„To sa sobom veže i povećanje zapošljavanja i bolju ponudu kroz odgoj djece jer su pripremljene i specijalne radionice. Također, vrtić će moći prihvatiti svu djece u jasličku skupnu pa više neće biti problema s upisom djece u vrtić“, rekao je gradonačelnik.

Što će biti drugačije u odnosu na dosadašnji prostor pojasnila je ravnateljica vrtića Biljana Karakaš.

„Bit će tu novi prostor za boravak nove dvije odgojne skupine, dodatni prostori koji prema Držanom pedagoškom standardu trebaju biti poput sabirnice prljavoga rublja, praonice, prostora za majstora, prostora za odvajanje bolesnog djeteta, arhiva i drugi prostori. Zgrada je napravljena 1980. godine i već je bilo potrebno provesti pojedine renovacije“, rekla je ravnateljica.

Gradonačelnik je istaknuo zadovoljstvo što je posao dobila tvrtka koja na više projekata radi u gradu i ima dobre reference kada je u pitanju kvaliteta izvođenja. Ističe da će se posebna pažnja morati posvetiti i sigurnosti djece, budući da će vrtić raditi tijekom radova, koji bi prema riječima predstavnika izvođača Roberta Rogoza trebali završiti u roku 19 mjeseci od početka radova, odnosno po svemu sudeći od 1. travnja ove godine. R. Rogoz kaže kako se na svakom gradilištu puno pažnje poklanja zaštiti na radu, pa će tako biti i ovdje, ali s još i većom pozornošću.

„S obzirom na to da je riječ o dogradnji i vrtić će u to vrijeme funkcionirati, morat će se paziti i povući velike mjere predostrožnosti. Ide proljeće djeca će biti i vani i svi će radovi biti pod velikim nadzorom“, obećao je R. Rogoz.

O dobrom provođenju ne samo radova već i sigurnosti brinut će se i nadzor koji će provoditi bjelovarska tvrtka B-projekt uime koje je na sastanku bio Igor Barberić, glavni i građevinski nadzornik. (Grad Grubišno Polje)