Grubišno Polje: Lovačkim društvima osigurali 50 tisuća kuna za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh u srijedu je s predstavnicima triju lovačkih udruga s područja grada potpisao ugovore o potporama u ovoj godini. Naime, krajem travnja Grad Grubišno Polje je objavio javni poziv za dodjelu potpora udrugama u području lovstva i ribarstva, na temelju kojega je bila namjera udrugama dodijeliti novac za povećanje kvalitete lovnih i ribolovnih građevnih objekata, sve s ciljem unaprjeđenja lovnog i ribolovnog turizma. U tom smislu potpore se odnose na dogradnju, renovaciju i uređenje domova i drugih građevina pogodnih za smještaj gostiju. Sukladno javnom pozivu bilo je moguće ostvariti potporu do najviše 20 000 kuna.

Tako su taj iznos ostvarili Lovačko društvo Bilogora Grubišno Polje i Lovačko društvo Srndać Veliki i Mali Zdenci, dok je Lovačko društvo Jelen iz Ivanova Sela ostvarilo potporu od 10 000 kuna. Tim je ujedno i iskorišten fond sredstava u rezerviranih u ovogodišnjem gradskom proračunu za tu svrhu. Gradonačelnik Mađeruh je rekao kako je to jedna od aktivnosti koje je Grad poduzeo u smislu unaprjeđenja turizma na području grada sukladno Strategiji razvoja turizma koja je u izradi. Rekao je kako su u tom smislu lovstvo i ribolov važni segmenti cjelokupne turističke ponude na području grada, pa je važno da i smještajni kapaciteti budu na zadovoljavajućoj razini.

Pritom je prvi čovjek grada u nazočnosti predsjednika Gradskog vijeća Ive Martinovića istaknuo kako su aktivnosti lovaca vezane za odstrjel predatora, odnosno lisica, uz redovitu deratizaciju koju provodi Grad, važne za suzbijanje zaraznih bolesti, odnosno bjesnoće na području grada. Novac koji će trima udrugama biti isplaćen na temelju potpisanih ugovora Lovačka društva imaju obvezu Gradu pravdati do kraja godine. (Grad Grubišno Polje)