Grubišno Polje: U obnovu Doma zdravlja uloženo ukupno 1,6 milijuna kuna

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs prošlog je tjedna sa suradnicima boravio u radnom posjetu gradu Grubišnom Polju i tom prilikom obišao novoobnovljene prostore Doma zdravlja u kojeg se uložilo ukupno 1,6 milijuna kuna. 

Podsjetimo, u proteklom je razdoblju županija obnovila sve ambulante primarne zdravstvene zaštite na svom području, i to kroz projekt 'Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije' ukupno vrijedan 13 milijuna kuna. 

'Kada govorimo o primarnoj zdravstvenoj zaštiti ključan element je da imamo isti standard koji omogućuje, s jedne strane, uvjete u pogledu ordinacija, smještajnom, ali i ono možda još i važnije, mogućnost da se obavlja što više pretraga tamo gdje je za pacijente najbolje. Mi smo tako u europskom projektu „Za zdravlje BBŽ“ koji je vrijedan 11 milijuna kuna, dodali još 2 milijuna kuna iz županijskog proračuna te smo odlučili riješiti pitanje kvalitete standarda upravo u našim ispostavama. Veseli me što su naši liječnici zadovoljni takvim pristupom te što i pacijenti to prepoznaju', rekao je župan Damir Bajs tijekom obilaska.

Tako se u grubišnopoljoski Dom zdravlja uložilo oko 1,2 milijuna kuna za infrastrukturne radova koji su obuhvaćali uređenje ulaza u zgradu s potrebnim pristupima za invalide, ambulante, sanitarne čvorove, podove i rasvjetu, dok je 400 tisuća kuna izdvojeno za novu medicinsko-tehničku i dijagnostičko-terapijsku opremu. 

'Zadovoljni smo što je sve tako uređeno. Dvije godine bilo je teško obavljati radove i istovremeno raditi u ordinacijama, međutim jako smo zadovoljni što je to sada uređeno. Zadovoljni su pacijenti kao i doktori koji će sada imati opremu s kojom će moći raditi. Ovdje u ginekološkoj ordinaciji dobili su vrhunski ultrazvuk i jako mi je drago zbog pacijentica s ovog područja da se mogu liječiti u svom gradu“, poručila je ravnateljica Doma zdravlja BBŽ Ljubica Čaić. (gradonačelnik.hr/J.L.)