Grubišno Polje: Započela izrada projektne dokumentacije za izgradnju Rekreacijsko-turističkog kompleksa

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je u utorak sa Zdravkom Jurčecom, direktorom zagrebačke tvrtke Jurcon projekt potpisao ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za Rekreacijsko-turistički kompleks Bara u Grubišnom Polju.

Naime, izrada toga projekta je dio Strategije razvoja turizma na području grada. Riječ je o projektu bruto vrijednosti 347.500 kuna, koji će zajednica ponuditelja predvođena tvrtkom Jurcon izraditi u narednih osam mjeseci. Bit će financiran iz portfelja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije s 85 posto, dok će ostatak osigurati Grad Grubišno Polje.

-Riječ je o velikom zahvatu u prirodi pri čemu nećemo narušiti prirodne resurse, već ih pretvoriti u gospodarsku namjenu. Projekt će biti samoodrživ, a ne na trošak lokalne uprave-rekao je gradonačelnik Mađeruh.

Gradonačelnik očekuje da će se u sklopu javnog uvida građani i udruge uključe s idejama i komentarima, dodajući da je respektabilna tvrtka jamstvo da će projekt biti kvalitetna podloga za uređenje velike turističke zone u okviru koje će se naći i sadašnje Izletište Bara.

Z. Jurčec se ponajprije zahvalio na postupku javne nabave kojim se došlo do izvođača, navodeći da to govori o otvorenosti Grada koji je time pokazao za hrvatske prilike lijepi pristup. Jamstvo dobroga projekta trebale bi biti poprilične reference tvrtke koja predvodi zajednicu ponuditelja.

-Mi kao tvrtka realiziramo oko milijun eura godišnje takvog tipa usluga. Trenutno smo angažirani u 70 projekata gotovo u cijeloj Hrvatskoj, pri čemu samo u Istri s više od 15 projekata. Jako mi je drago da smo se po prvi puta pojavili i u Grubišnom Polju-rekao je Z. Jurčec.

Uz tvrtku Jurcon na projektu će raditi i Zagrebačke tvrtke Ivko, Grid i Geometar te samoborska Termoprojekting. (Grad Grubišno Polje, RGP)