Habuš apelira na vijećnike da se donese proračun za 2017.

Predlažem da se okupimo u interesu građana i ne gubimo vrijeme  te da se potrudimo dobiti proračun što prije, do kraja siječnja što će omogućiti normalno funkcioniranje Grada Varaždina, poziva Habuš i predlaže osnivanje radne skupine za irazdu proračuna

Nakon što je prošli tjedan upozorio na posljedice nedonošenja proračuna za 2017. i privremenog financiranja, koje slijedom toga predstoje Gradu Varaždinu u iduća tri mjeseca, gradonačelnik Goran Habuš danas se oglasio priopćenjem u kojem još jednom poziva vijećnike na suradnju i donošenje proračuna.

'U cilju osiguravanja normalnog funkcioniranja Grada Varaždina, ponovo pozivam sve odgovorne političare i članove Gradskog vijeća bez obzira na njihove stranačke pripadnosti na postizanje dogovora i konsenzusa o izglasavanju proračuna za 2017. godinu. Ostajem kod ocjene kako je i najlošiji proračun  bolji od privremenog financiranja kakvo imamo sada i zbog kojeg nam stoje projekti  i  grad se nalazi u svojevrsnoj blokadi. Predlažem da se okupimo u interesu građana i ne gubimo vrijeme  te da se potrudimo dobiti proračun što prije, do kraja siječnja što će omogućiti normalno funkcioniranje Grada Varaždina.  Za izradu proračuna predlažem formiranje radne skupine i ako se oko tog prijedloga okupi više od 13 vijećnika spreman sam uz njihovu garanciju izaći pred Vijeće s takvim, novim proračunom. Moja ruka je pružena, želim postići suradnju i otvoren sam za sve razgovore o toj temi', stoji u prioćenju gradonačelnika.

Podsjetimo, Habuš je prošli tjedan upozorio da je nedonošenje proračuna katastrofa za Grad i građane jer dovodi u pitanje projekte vrijedne čak 107 milijuna kuna.