Gradonačelnik reagirao na analizu Instituta za javne financije

Habuš: Varaždin u značajnoj mjeri koristio EU fondove

Gradonačelnik Varaždina Goran Habuš reagirao je na objavu rezutlata istraživanja Instituta za javne financije o uspješnosti gradova u povlačenju sredstava iz EU fondova ističući kako je Grad Varaždin povukao puno više sredstava nego što se navodi u analizi.

'Zbog korištenja različitih metodologija prikupljanja i obračuna podataka došlo je do značajnog odstupanja pa nije točna ocjena da Grad Varaždin nije koristio sredstva EU fondova. Institut za javne financije u svom je izvješću također konstatirao da su naknadne provjere izglasanih proračuna, polugodišnjih i godišnjih izvješća o izvršenju proračuna lokalnih jedinica i kontakti s nadležnima u nekim lokalnim jedinicama pokazali da za neke jedinice postoje određena odstupanja od podataka navedenih u korištenoj bazi Ministarstva financija', ističe se u prioćenju gradonačelnika te kao točan iznos iskorištenih sredstava iz EU fondova od 2011. do 2014. navodi 42.500.363,74 kune, što u odnosu na 47 tisuća stanovnika iznosi 904,26 kuna po glavi stanovnika.

Prema svim podacima, dade se zaključiti da je Varaždin grad koji se svrstava među gradove koji su u hrvatskim razmjerima u značajnoj mjeri koristili sredstva EU fondova, zaključuje gradonačelnik Habuš. (Grad Varaždin).