Hrebak: Bjelovar će biti prvi 'tax free' grad u Hrvatskoj

Grad Bjelovar od 1. siječnja 2018. planira uvesti paket mjera za poduzetnike kako bi privukao nove investicije, a čime bi se u konačnici otvorila i nova radna mjesta. Tako bi Grad postao prvi "Tax free" grad u Hrvatskoj. Točnije, onim poduzetnicima koji žele investirati na području grada i tako zaposliti više od 10 ljudi, komunalni doprinos bi iznosio kunu, također i komunalne naknade te zemljište, najavljeno je u srijedu na radionici na kojoj su predstavljene mjere potpora investitorima.

Gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je da su u gradskoj upravi svjesni da će na ovaj način ispočetka ostati bez određenih prihoda u gradskom proračunu, ali računaju da će se to vremenom isplatiti zbog većeg zapošljavanja. 'Kad već ne možemo dovesti neke velike investicije u Bjelovar, bilo bi dovoljno da 20 malih poduzetnika zaposli po deset osoba', rekao je Hrebak i naglasio da Grad Bjelovar želi biti otvoreniji i povoljniji prema poduzetnicima, a ne im biti prepreka u novim investicijama.

Olakšice će od siječnja iduće godine moći koristiti svi investitori, domaći i strani, iz proizvodne, prerađivačke, poljoprivredne i turističke djelatnosti.