I Gradu Ploče odobreno preko 740 tisuća kuna za poticanje zapošljavanja mladih

Na jučerašnjoj konferenciji "Zaposli se u Hrvatskoj" održanoj u Zagrebu, svečano su potpisani ugovori u sklopu natječaja „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ koji je financiran EU sredstvima socijalnog fonda.

Grad Ploče jedan je od nekoliko hrvatskih gradova koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za realizaciju projekata koji za cilj imaju poticanje profesionalnog usmjeravanja mladih. Tako su Ploče za provedbu projekta "Klub za zapošljavanje Ploče“ dobile bespovratna sredstva u iznosu od 742.562,38 što je i cjelokupna vrijednost projekta, poručio je gradonačelnik Mišo Krstičević na svojoj facebook stranici.

Gradonačelnik je istaknuo kako je projektom predviđeno uspostavljanje središnjeg informativno-edukacijskog središta koje će mladima i srednjoškolcima osiguravati edukacije i aktivnosti potrebne za profesionalno usmjeravanje i usavršavanje. Cilj je pružiti program cjeloživotnog obrazovanja koje će konačno doprinijeti razvoju lokalnog gospodarstva i povećanju zaposlenosti.

"Projektom će se ostvariti infrastrukturni uvjeti za funkcioniranje Kluba za zapošljavanje Ploče (poslovni prostor, oprema, obuka tima) te programi i metodologija za provedbu ciljanih edukacija i karijernog savjetovanja koji će omogućiti kontinuitet provođenja programa u Klubu i nakon službenog završetka projekta...Grad Ploče prepoznao je provedbu aktivnosti na projektu kao izravnu potporu jačanju pet gospodarskih segmenata bitnih za razvoj gospodarstva Grada Ploča: ICT tehnologija, EU fondova, obiteljskog turizma, poljoprivrede i društvenog poduzetništva", kazao je gradonačelnik Krstičević. (gradonačelnik.hr/L.U.)